Постоянные читатели

четверг, 14 июня 2012 г.

Модуль 10 Рефлексія

Цей модуль допоміг мені з’ясувати мою роль фасилітатора в навчанні учнів за методом проектів, а саме вам необхідно відточити свої вміння, допомагаючи учня будувати своє власне навчання. Головне пам'ятати що вам потрібно:
  •  Уміння розумно поставити запитання – це основа якісного навчання. Добре продумані запитання провокують змістовні зв’язки з тим, що учні приносять до класної кімнати з попереднього навчання та зі свого життєвого досвіду.
  • Поведінка вчителів, сприятливе середовище у класній кімнаті та стратегії впровадження проектів – все це важливо при створенні навчального процесу, що будується на навчальних потребах учнів.
  • Деталі плану впровадження визначають вимоги до середовища поза класною кімнатою перед, під час та після виконання учнями проектів і забезпечують успіх навчання.

Модуль 9 Рефлексія


Цей модуль допоміг мені зробити такі висновки щодо того, як учні можуть самі спрямовувати себе у навчанні та про роль і місце диференційованого навчання
Я взяла на озброєння те, що необхідно визначити переважаючий навчальний стиль.
Врахувати отримані відомості щодо особливостей навчання різних учнів у моєму класі,  допоможу навчатися учням з різними навчальними потребами.
З переважаючою візуальною, аудіальною, кінестетичною, а також здійснюю класифікацію  індивідуальних стилів навчання, які  ґрунтується на відмінностях у роботі півкуль мозку, класифікую за типами множинного інтелекту за Говардом Ґарднером  модальністю здійснити розподіл

среда, 13 июня 2012 г.

Модуль 8 Рефлексія

Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме :
·                          Робота учнів поліпшується, коли їм ясно показують, як їх робота оцінюється, і що очікується.
·                          Учні починають краще судити про якість своєї власної роботи.
·                          Учні отримують більш інформативний відгук про свої сильні сторони і сторони, що потребують поліпшення.
·                          Учні дізнаються про критерії, які використовуються для організації взаємного зворотного зв'язку.
·                          Критерії визначаються в спеціальних термінах.
·                          Оцінювання є об'єктивнішим і послідовним.
·                          Загальний час, витрачений на оцінку учнівських робіт скорочується
·                          Ефективність навчання вивчається з використанням різних методів.
Прогрес вимірюється і документально підтверджується.
Вчитель робить
- здійснити вхідне оцінювання до початку роботи, щоб спланувати процес;

1.       Для оцінювання роботи в процесі роботи можна використовувати роботу в парах.
2.       Час від часу учні здійснюють рефлексію для здійснення самооцінки.
3.       Обираю лідерів у групах, які в процесі роботи, через визначений вчителем час в електронному варіанті звітують про виконану роботу
 


Модуль 7 Рефлексія


Як можна ефективно використовувати інформаційно-комунікаційні технології для підтримки та оцінювання процесу навчання учнів?
Учні створють блог до даного проекту. Спочатку створюємо сценарій прикладу учнівського блоґу на папері, схематично зобразивши, яким буде кожен допис та яке оформлення матиме макет. Слідкуючим кроком є створення блогу на веб сайті.
Це дасть можливість спілкуванню з однолітками, вчителями та здійсненню дистанційного навчання
 

Модуль 6. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0  щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме: Електронна пошта, чати, миттєві повідомлення, передавання голосу через Інтернет дозволяють учням спілкуватися з партнерами з різних країн світу через Інтернет. Блоґи, вікі та онлайн-документи для спільного редагування дозволяють учням співпрацювати в проектах завдяки тому, що учні діляться своїми роботами та коментують роботи інших в режимі онлайн.

Модуль 5 Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів, а саме вчитель знайомить учнів з авторським правом,  та з правомірним використанням джерел, з популярними пошуковими системами. Тоді учень може, користуються ілюстраціями з Інтернету для створення презентації, та підбирати матеріал для роботи. Проходити тестування  в он-лайн режимі. Вони можуть працювати над тестами створеними вчителем, а також можуть створювати їх самі і виставляти їх в Інтернет. Можуть створювати власні блоги, для спілкування з однолітками та взяття інформації з інших

Модуль 4 Рефлексія

Цей модуль допоміг мені уточнити Основні запитання проекту та обдумати оцінювання учнів в проекті, а саме  як можна використовувати таблиці З-Х-Д. Головне щоб вчитель спланував роботу учнів так, щоб учні могли
·         Використовувати різноманітні стратегії та засоби оцінювання
·         Вести оцінювання у продовж всього навчального циклу
·         Надавати можливість кількісно оцінювати важливі навчальні цілі для теми
·        Залучати учнів до процесу оцінювання
А також забезпечив учнів

·         Чіткими критеріями оцінювання до початку виконання проектів
·         Моделями та інструкціями для високоякісної роботи
·         Можливостями для здійснення моніторингу (відслідковування ходу) власного просування учнів у навчанні